Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Όταν οι νέοι δημιουργοί προσπαθούν να αλλάξουν τη «συνήθεια»






Όταν οι καθημερινές μας ανάγκες εξυπηρετούνται από αντικείμενα ιδιαίτερου σχεδιασμού τότε έχουμε αρχίσει να χαράζουμε κάτι καινούργιο.
Κάτι καινούργιο που σίγουρα έχει κάτι να δώσει σε κάθε μας στιγμή…όταν ανοίγουμε το φως για να διαβάσουμε ένα βιβλίο, για να φτιάξουμε την ατμόσφαιρα στον χώρο μας, όταν θέλουμε απλά να στηρίξουμε την πόρτα από το δυνατό αέρα, όταν θέλουμε να κρεμάσουμε τα ρούχα μας ή ακόμα και όταν θέλουμε να στείλουμε μια κάρτα. Αυτές τις μικρές καθημερινές στιγμές ο Μπάμπης Παπανικολάου και η Χριστίνα Τσιραγγέλου ξέρουν απλά να τις κάνουν ξεχωριστές. Με δημιουργίες από απλά υλικά. αλλά με σκέψη σύνθετη και ευφάνταστη δημιουργούν αντικείμενα τέχνης που μπορούν απλά να κάνουν και όλα τα παραπάνω…ή έτσι τουλάχιστον θέλω να τα δω εγώ.

157+173 designers

ο μπάμπης παπανικολάου σπούδασε αρχιτεκτονική (art & architecture) στο πανεπιστήμιο του Greenwich στην Αγγλία, απ’ όπου αποφοίτησε το 2005. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονί­κη, απέκτησε πρακτική εμπειρία συνεργαζόμενος με διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία, μικρής και μεγάλης κλίμακας. Παράλληλα ασχολείται με τη μουσική σύνθεση και το video art.

η χριστίνα τσιραγγέλου σπούδασε στο τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε το 2007. Απέκτησε πρακτική εμπειρία συνεργαζό­μενη με διάφορα μελετητικά γραφεία τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών της όσο και μετά. Ασχολείται με τις κατασκευές διαφόρων τύπων.

το καλοκαίρι του 2009 δημιούργησαν τους 157+173 designers, με στόχο το σχεδιασμό προïόντων, χρηστικών και διακοσμητικών, μικρής και μεσαίας κλίμακας. Συνδιάζοντας στοιχεία από πιο παραδοσιακές φόρμες και μέσω της προσωπικής τους σχεδιαστικής αντίληψης, παράγουν προïόντα για ένα σύγχρονο κοινό.

http://www.157-173designers.eu/